STP_3921

  Vul je gegevens in en we nemen contact met je op

  Adres

  Sven Kramer Academy NL. Pim Mulierlaan 1

  8443 DA Heerenveen

  Route

  STP_4425

  Veelgestelde vragen

  Schaatslessen - Voor wie zijn de lessen bij de Sven Kramer Academy?

  De Sven Kramer Academy is er voor iedereen. Via de schaatslessen willen we jeugd enthousiasmeren en motiveren voor de schaatsbeweging. Daarnaast bieden we volwassenen de kans om (beter) te leren schaatsen. Ook creëren we voor scholen en bedrijven de gelegenheid om samen het ijs op te gaan en is er een programma voor aangepast schaatsen.

  Schaatslessen - Voor welke niveaus heeft de Sven Kramer Academy aanbod?

  De Sven Kramer Academy vindt het van groot belang voor de beste ontwikkeling dat iedereen traint op zijn eigen niveau.

  De Sven Kramer Academy biedt schaatslessen aan voor iedereen. Jeugd en volwassenen kunnen op ieder niveau dus starten met de lessen. Ook als je nog nooit op het ijs hebt gestaan ben je dus van harte welkom. Bij het aanmelden voor de lessen kun je aangeven welk niveau je hebt.

  Tijdens de les wordt vervolgens gekeken naar je niveau en wordt de groep onderverdeeld. Iedere groep krijgt een aparte training van een instructeur.

  Schaatslessen - Op welke locaties wordt er les gegeven?

  De schaatslessen van de Sven Kramer Academy starten in Thialf. De Academy heeft de ambitie om door te groeien naar verschillende locaties in Nederland. 

  De schaatslessen worden in Thialf gegeven op de 333 meter baan. De volwassenen kunnen af en toe ook les hebben op de 400 meter baan.

  Schaatslessen - Zijn er mogelijkheden voor schoolschaatsen/bedrijfsschaatsen?

  Jazeker, de Sven Kramer Academy biedt ook mogelijkheden voor schoolschaatsen/bedrijfsschaatsen aan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

  Schaatslessen - Is het mogelijk om tegelijkertijd met mijn kind te trainen?

  Tijdens de combinatie uren is het mogelijk voor volwassenen en kinderen om op hetzelfde uur te trainen (in aparte groepen). Bij het inschrijven van de lessen staat aangegeven op welke uren de combinatie lessen van toepassing zijn.

  Schaatslessen - Biedt de Sven Kramer Academy ook schaatsclinics of privé lessen aan?

  Jazeker, de schaatsclinics kunnen op verzoek worden aangevraagd. Ook voor privélessen kun je terecht bij één van de instructeurs van de Sven Kramer Academy. Neem even contact met ons op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

  Schaatslessen - Hoe lang duren de lessen?

  De lessen duren 1 uur en het is mogelijk om een lespakket af te nemen voor een half seizoen (9 lessen) of een heel seizoen (19 lessen). Boek  je schaatslessen via de Sven Kramer Academy

  Schaatslessen - Wat zijn de kosten van de schaatslessen?

  De kosten voor jeugdlessen bedragen €95,- voor een half seizoen en €165,- voor een heel seizoen. De kosten voor de lessen voor volwassenen zijn €157,50 voor een half seizoen en €315,- voor een heel seizoen. De kosten voor schoolschaatsen zijn €3,75 per kind per les (incl. helm en schaatshuur). Overige programma’s zoals clinics, privé lessen en programma’s voor aangepast schaatsen zijn op aanvraag beschikbaar.

  Schaatslessen - Wat zijn de startmomenten van de lessen?

  Er zijn twee startmomenten voor het 9-lessenpakket. De eerste groep tart aan het begin van het seizoen en zij hebben in de periode september t/m november schaatslessen. De tweede groep start in de tweede helft van het seizoen. Zij hebben lessen van december t/m maart. Het is mogelijk om halverwege in te stromen. Neem hiervoor even contact met ons op via het contactformulier.

  Schaatslessen - Hoe lang van te voren moet ik aanwezig zijn?

  Zorg dat je altijd minimaal 15 minuten voor aanvang van de les aanwezig bent. Zorg ervoor dat je dan bent omgekleed en je schaatsen aan hebt, zodat er op tijd gestart kan worden met de les.

  Schaatslessen - Ik heb geen e-ticket voor de schaatsles ontvangen. Wat nu?

  Neem je e-ticket digitaal mee naar de schaatsles en laat dat aan de instructeur zien. Heb je geen e-ticket ontvangen? Kijk dan eerst even in je SPAM box. Als je het ticket daar ook niet hebt ontvangen, neem dan contact op met de klantenservice van Paylogic

  Schaatslessen - Is het mogelijk om halverwege het seizoen nog te starten?

  Het is mogelijk om tijdens het seizoen nog in te stromen, indien er voldoende plek beschikbaar is in de groep. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier. We bespreken graag de mogelijkheden voor instromen.

  Materiaal - Ik heb geen eigen schaatsen. Kan ik schaatsen huren?

  In Thialf is het mogelijk om schaatsen te huren. Lees hier ons advies over welke schaatsen het meest geschikt zijn. Neem je eigen schaatsen mee? Zorg dan dat ze goed geslepen zijn voor het beste resultaat.

  Materiaal - Wat moet ik meenemen naar een schaatsles?

  Neem altijd handschoenen en warme, gemakkelijk zittende kleding mee naar de schaatsles. Een trainingsbroek of schaatsbroek met een (thermo) shirt en trainingsjasje of trui is voldoende. Tijdens de lessen is het dragen van een helm verplicht, maar neem voor de zekerheid ook een warme muts mee. 

  Materiaal - Is het dragen van een helm verplicht?

  Kinderen t/m 12 jaar zijn verplicht om een helm te dragen tijdens de lessen. Het dragen van een helm voor volwassenen wordt sterk aangeraden. Zeker voor de onervaren schaatsers is het verstandig om een helm te dragen voor de eigen veiligheid

  Trainers - Welke trainers geven er les op de Sven Kramer Academy?

  De trainers zijn allemaal ervaren en enthousiaste schaatsers die opgeleid worden volgens de Sven Kramer Academy filosofie.

  Trainers - Geeft Sven Kramer zelf ook les?

  Sven Kramer stelt zijn kennis, ervaring en netwerk beschikbaar om een uniek lesprogramma te ontwikkelen. Hij geeft zelf geen vaste lessen, maar wie weet kom je hem wel eens tegen op de Sven Kramer Academy in Thialf.

  Horeca - Is er horeca aanwezig?

  In Thialf is er een brasserie en een café waar je terecht kunt voor een kop koffie met gevulde koek, een lunch of diner. De horeca is in het winterseizoen dagelijks geopend voor iedereen. De openingstijden vind je op de website van Thialf.

  Locatie - Kan ik mij omkleden voor en/of na de schaatsles?

  In Thialf zijn verschillende kleedkamers aanwezig die gebruikt mogen worden door de leerlingen van de Sven Kramer Academy. De kleedkamers beschikken over een toilet, wasbak en douches.

  Locatie - Kan ik bij Thialf parkeren?

  Er kan gratis geparkeerd worden bij Thialf. Op het parkeerterrein voor het ijsstadion zijn voldoende parkeerplaatsen.

  Locatie - Waar moet ik mij aanmelden?

  Als je vanaf het parkeerterrein komt lopen vind je de hoofdingang van Thialf onderaan de trappen. Via de hoofdingang loop je naar de receptie en de ingang van de schaatsbaan. Meld je vervolgens aan bij de instructeur van de Sven Kramer Academy. Zorg dat je altijd minimaal 15 minuten van te voren aanwezig bent en dat je op tijd omgekleed bent en je schaatsen aan hebt.

  Locatie - Wat zijn de huisregels?

  De Sven Kramer Academy wil jong en oud op een laagdrempelige manier kennis laten maken met schaatsen. Om alle bezoekers te kunnen laten genieten zijn er een aantal huisregels opgesteld die ervoor zorgen dat er veilig kan worden geschaatst. De Sven Kramer Academy vraagt alle bezoekers om de huisregels in acht te nemen, zodat jijzelf en mede-gebruikers veilig en met veel plezier kunnen schaatsen.

  Lees hier de huisregels.