Materiaal en skeelerhuur

3DD86FB4-C0AA-4126-940C-BF2E4EA9D47C
32688CD2-E167-46E0-8644-83BA943FC7AF

Kom deze zomer figuurlijk “goed beslagen ten ijs” en zorg dat je goed voorbereid bent. Lees hier alles over skeelers die je het best mee kunt nemen, welke bescherming wij verplicht stellen en adviseren en welke kleding je het beste kunt dragen.

LET OP! De Sven Kramer Academy voorziet skeelerhuur voor de lessen. Dit moet je bij aanmelding aangeven en betalen. Heb je dat niet gedaan dan dien je hier zelf verantwoordelijkheid voor te dragen en vóorafgaand aan de eerste lessen je eigen skeelers + toebehoren te organiseren.

Soorten skeelers
Om het skeeleren goed te leren adviseren wij skeelers met een hoge schoen. Omdat skeelers zwaarder zijn dan schaatsen is hierdoor de belasting aan de voeten beter te coördineren. De hardheid van de wielen is bepalende voor de kwaliteit van de wieltjes. Deze wordt uitgedrukt in een A waarde.

Voor de beginners zijn wieltjes met tussen de 80A en 86A aan te raden. Hiermee hebben de kinderen goede grip. Ga je wat meer richting het inline-skaten dat worden wieltjes geadviseerd met een hardheid tussen de 84A en 90A.

Daarnaast zit er ook kwaliteit verschil in de lagers van de wielen. Het is belangrijk de lagers goed te verzorgen zodat ze soepel blijven lopen. Hoe soepeler de lagers lopen hoe meer plezier.

De inlineskates hebben over het algemeen een lage schoen waarbij de schaatsbeweging net als bij schaatser beter uitvoerbaar is doordat de schoen de enkels niet blokkeert. Echter deze skates adviseren wij alleen voor de wat meer schaatsvaardige kinderen. Let bij de aanschaf van inlineskates op dat je niet te grote wielen koopt om mee te beginnen (bijv tussen 64 en max. 80mm).

Bij sommige speciaalzaken kun je ook skeelers huren voor een seizoen, tevens kunnen zij je verder adviseren bij de juiste keuze.

Skeeler onderhoud
Gebruik je skeelers op de weg en ga er niet snel een grasveld mee oversteken. Hierdoor krijg je veel zand in de lagers. Het goed schoonhouden van de lagers is de belangrijkste taak.

Voor een langere levensduur van de wielen kun je deze na een bepaalde periode (elke 4 trainingen) eens wisselen. Zodat ook de buitenkant van de wielen wordt belast.

Kleding
Draag tijdens de training gemakkelijke kleding. Een trainingsbroek of schaatsbroek met een (thermo)shirt en trainingsjasje of trui is voldoende. Ben je lid van een schaatstrainingsclub, dan kun je clubkleding gebruiken tijdens de schaatslessen (te regelen via de clubs).  Tijdens de skeelerlessen is er een helmplicht. HELM, KNIEBESCHERMERS EN POLSBESCHERMERS ZIJN VERPLICHT! Daarnaast raden wij aan bescherming voor elleboog te dragen tijdens de training.

Tijdens de looptrainingen vragen wij u kinderen gemakkelijke kleding aan te trekken met tevens schoenen waar ze makkelijk op kunnen hardlopen, springen enz. Denk hierbij aan sportschoenen of gympen.

Vragen?
Heb je nog vragen hoe je je goed kunt voorbereiden op de lessen bij de Sven Kramer Academy? Neem dan contact met ons op!