Sven Kramer Academy en stichting IT4Kids gaan samen hardware ophalen voor schoolschaatslessen!

De Sven Kramer Academy en Stichting IT4Kids gaan samenwerken om kinderen in Nederland het plezier van schaatsen te laten ervaren. IT4Kids is de maatschappelijk partner van het schoolschaatsprogramma dat de Sven Kramer Academy aanbiedt.

Naast de vaste bijdrage van IT4Kids voor dit project, kunnen bedrijven via IT4Kids afgeschreven hardware doneren aan de Sven Kramer Academy. De waarde van de hardware gaat naar de schoolschaatslessen, zodat ieder kind het plezier van schaatsen ervaart, ook de kinderen in de lager sociaaleconomische wijken.

Schoolschaatsen

De Sven Kramer Academy biedt schoolschaatsen aan, geheel passend bij de filosofie om kinderen voor hun twaalfde minimaal één keer het plezier van schaatsen te laten ervaren.

Sven Kramer: “Steeds minder kinderen komen in aanraking met de schaatssport. Mijn ultieme droom is dat elk kind voor zijn of haar twaalfde minimaal één keer het plezier van de schaatsbeweging heeft ervaren. Daarom staat het schoolschaatsen hoog op onze agenda. Wij zijn ontzettend enthousiast over de samenwerking met IT4Kids. Bedrijven kunnen op deze manier met hun afgeschreven hardware veel kinderen blij maken met schoolschaatslessen!”

Voormalig profschaatser en directeur van de Sven Kramer Academy, Douwe de Vries:
“Met IT4Kids hebben we een fantastische partner gevonden die ons schoolschaatsprogramma omarmt. Elk kind moet mee kunnen doen. Door het inleveren van hardware door bedrijven kunnen er meer kinderen schoolschaatsles krijgen!”

Doneer hardware voor Sven Kramer Academy
Stichting IT4Kids zamelt gebruikte en afgeschreven hardware in en schenkt de waarde hiervan aan projecten van goede doelen die kinderen een (sport)kans geven. Sinds vandaag kan hardware gedoneerd worden voor de Sven Kramer Academy.

Colette Zee, directeur IT4Kids: “De topsportmentaliteit van Sven en zijn achterban van de Sven Kramer Academy, sprak mij direct aan. Met het nieuw opgezette project, schoolschaatsen, willen wij kinderen in de lager sociaaleconomische wijken in contact brengen met het ijs. Schaatsen is volkssport nummer 1 in de winter en hoe mooi is het dat Sven Kramer met zijn ruim 15 jaar topsportervaring iets terug wil geven aan de schaatssport en o.a. deze duurzame cursussen aanbiedt? We beginnen in Friesland en de intentie is er om dit project ook te ondersteunen in steden waar i.p.v. 1 op de 8, maar liefst 1 op de 4 kinderen op de armoedegrens leven. We kijken ontzettend uit naar deze samenwerking in één van de mooiste sporten die er bestaat”.

De samenwerking wordt gelanceerd met een speciale decembermaandactie. Vanaf 1 december kan iedereen een kind een schoolschaatsles geven door €3,75 te doneren. De actie duurt de gehele maand december, om zoveel mogelijk geld op te halen voor schoolschaatslessen.

Via IT4Kids kan er gedoneerd worden aan de Sven Kramer Academy, dat ten goede komt aan het schoolschaatsen. Meer informatie over het doneren van hardware, voor de Sven Kramer Academy, is te vinden op: www.IT4Kids.com

Het laatste

Nieuws