Contact

Een leuke (bedrijfs)clinic, privé-les of een kinderfeestje bij ons boeken? Of heb je een andere vraag? Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Veelgestelde vragen

De Sven Kramer Academy is er voor iedereen. Via de schaatslessen willen we jeugd enthousiasmeren en motiveren voor de schaatsbeweging. Daarnaast bieden we volwassenen de kans om (beter) te leren schaatsen. Ook creëren we voor scholen en bedrijven de gelegenheid om samen het ijs op te gaan en is er een programma voor aangepast schaatsen.

De Sven Kramer Academy vindt het van groot belang voor de beste ontwikkeling dat iedereen traint op zijn eigen niveau.

De Sven Kramer Academy biedt schaatslessen aan voor iedereen. Jeugd en volwassenen kunnen op ieder niveau dus starten met de lessen. Ook als je nog nooit op het ijs hebt gestaan ben je dus van harte welkom. Bij het aanmelden voor de lessen kun je aangeven welk niveau je hebt.

Tijdens de les wordt vervolgens gekeken naar je niveau en wordt de groep onderverdeeld. Iedere groep krijgt een aparte training van een instructeur.

Er wordt momenteel les gegeven op drie verschillende locaties: Thialf – Heerenveen, Ireen Wüst IJsbaan – Tilburg en de IJsbaan Twente – Enschede. De Academy heeft de ambitie om door te groeien naar meer verschillende locaties in Nederland. 

De schaatslessen in Thialf worden gegeven op de 333 meter baan. De volwassenen kunnen af en toe ook les hebben op de 400 meter baan. 

De schaatslessen in Tilburg en Twente worden gegeven op de ijshockeybaan of de 400 meter baan.

Jazeker, de Sven Kramer Academy biedt ook mogelijkheden voor schoolschaatsen/bedrijfsschaatsen aan. Klik hier om je aan te melden voor het schoolschaatsen. Meer informatie? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Tijdens de combinatie uren is het mogelijk voor volwassenen en kinderen om op hetzelfde uur te trainen (in aparte groepen). Bij het inschrijven van de lessen staat aangegeven op welke uren de combinatie lessen van toepassing zijn.

Jazeker, de schaatsclinics kunnen op verzoek worden aangevraagd. Ook voor privélessen kun je terecht bij één van de instructeurs van de Sven Kramer Academy. Neem even contact met ons op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

De lessen duren 45 min tot 1 uur. Het is mogelijk om een lespakket af te nemen voor een half seizoen (9 lessen) of een heel seizoen (18 lessen). Het lespakket kan verschillen per locatie. Boek  je schaatslessen via de Sven Kramer Academy

Per locatie zijn de kosten voor een lespakket verschillend. Dit komt omdat de kosten van het huren van het ijs niet op elke ijsbaan hetzelfde is.

Voor de SKA Heerenveen geldt: er zijn twee startmomenten voor het 9-lessenpakket. De eerste groep start aan het begin van het seizoen en zij hebben in de periode september t/m november schaatslessen. De tweede groep start in de tweede helft van het seizoen. Zij hebben lessen van december t/m maart. Het is mogelijk om halverwege in te stromen. Neem hiervoor even contact met ons op via het contactformulier.  

Zorg dat je altijd minimaal 15 minuten voor aanvang van de les aanwezig bent. Zorg ervoor dat je dan bent omgekleed en je schaatsen aan hebt, zodat er op tijd gestart kan worden met de les.

Het is mogelijk om tijdens het seizoen nog in te stromen, indien er voldoende plek beschikbaar is in de groep. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier. We bespreken graag de mogelijkheden voor instromen.

In Thialf, IJsbaan Twente en op de Ireen Wüst IJsbaan is het mogelijk om schaatsen te huren. Lees hier ons advies over welke schaatsen het meest geschikt zijn. Neem je eigen schaatsen mee? Zorg dan dat ze goed geslepen zijn voor het beste resultaat.

Neem altijd handschoenen en warme, gemakkelijk zittende kleding mee naar de schaatsles. Een trainingsbroek of schaatsbroek met een (thermo) shirt en trainingsjasje of trui is voldoende. Tijdens de lessen is het dragen van een helm verplicht, maar neem voor de zekerheid ook een warme muts mee. 

Iedereen is verplicht om een helm te dragen tijdens de lessen.

De trainers zijn allemaal ervaren en enthousiaste schaatsers die opgeleid worden volgens de Sven Kramer Academy filosofie.

Sven Kramer stelt zijn kennis, ervaring en netwerk beschikbaar om een uniek lesprogramma te ontwikkelen. Hij geeft zelf geen vaste lessen, maar wie weet kom je hem wel eens tegen op de Sven Kramer Academy in Thialf.

In Thialf is er een brasserie en een café waar je terecht kunt voor een kop koffie met gevulde koek, een lunch of diner. De horeca is in het winterseizoen dagelijks geopend voor iedereen. De openingstijden vind je op de website van Thialf.

Op de IJsbaan Twente is er ook een horecagelegenheid. Ook op de Ireen Wüst IJsbaan kun je ook terecht voor een kopje koffie/thee of een hapje eten. 

Op de ijsbanen zijn verschillende kleedkamers aanwezig die gebruikt mogen worden door de schaatsers van de Sven Kramer Academy. De kleedkamers beschikken over een toilet, wasbak en douches.

SKA Heerenveen: Als je vanaf het parkeerterrein komt lopen vind je de hoofdingang van Thialf onderaan de trappen. Via de hoofdingang loop je naar de receptie en de ingang van de schaatsbaan. Meld je vervolgens aan bij de instructeur van de Sven Kramer Academy. Zorg dat je altijd minimaal 15 minuten van te voren aanwezig bent en dat je op tijd omgekleed bent en je schaatsen aan hebt.

De Sven Kramer Academy wil jong en oud op een laagdrempelige manier kennis laten maken met schaatsen. Om alle bezoekers te kunnen laten genieten zijn er een aantal huisregels opgesteld die ervoor zorgen dat er veilig kan worden geschaatst. De Sven Kramer Academy vraagt alle bezoekers om de huisregels in acht te nemen, zodat jijzelf en mede-gebruikers veilig en met veel plezier kunnen schaatsen.

Lees hier de huisregels.

Partners