Unox founding partner Sven Kramer Academy

Ter ere van de samenwerking tussen de Sven Kramer Academy en Unox kregen Sepp en Floor een privé-clinic van Sven Kramer in zijn tuin in Heerenveen. Foto door Orange Pictures.

 

Bijna een half miljoen kinderen voor het eerst op het ijs

Sven Kramer Academy en Unox: “Schaatsen moet weer in onze genen zitten”


Heerenveen, 15 februari 2021 – De afgelopen dagen was het zover, voor het eerst in jaren konden we weer schaatsen op natuurijs. Een nostalgisch moment waar veel Nederlanders reikhalzend naar hebben uitgekeken; eindelijk mochten de ijzers weer eens onder gebonden worden. Voor een grote groep jonge kinderen was dit echter de allereerste keer in hun leven dat zij op het ijs stonden. Maar liefst 466.000 kinderen tussen de 2 en 12 jaar glibberden dit weekend voor het eerst over bevroren sloten, grachten en plassen, blijkt uit onderzoek van Unox en de Sven Kramer Academy*. Een opvallend grote groep, want door milde winters en het daardoor uitblijven van natuurijs dut de schaatspassie in en wordt er steeds minder geschaatst. “Het Koek- en Zopiegevoel ebt weg”, aldus Sven Kramer. “Samen met Unox wil ik met de Sven Kramer Academy de rijke schaatstraditie van Nederland levend houden.”


De eerste keer op ijzers
Van de 1,2 miljoen kinderen die dit weekend het ijs op gingen, was dit voor 33 procent de allereerste keer. 43 procent van hen stond zelfs al op schaatsen. Wie weet is een van hen wel de nieuwe Sven Kramer. Sven zelf zou dat fantastisch vinden:

“Met schaatsen geniet je van en vier je de winter. Ik heb de Sven Kramer Academy dan ook opgericht omdat ik alle kinderen in Nederland weer in aanraking wil laten komen met deze geweldige traditie. Vanaf vandaag is Unox founding partner van mijn academy. Samen willen we de interesse in schaatsen onder jong en oud weer aanwakkeren en daarmee zorgen voor de toekomst van het schaatsen en iedereen de mogelijkheid geven om op te groeien met ons heerlijke schaatsgeluk. Dat gaan we onder andere doen door het geven van clinics en trainingen op schaatsbanen door het hele land. En ja, daar zit hopelijk ook over een paar jaar mijn opvolger tussen.”

Schaatsen terug in de genen
De Sven Kramer Academy en Unox willen jaarlijkse, landelijke campagnes organiseren waarmee schaatsen weer echt in onze genen komt te zitten. Denk bijvoorbeeld aan de oprichting van een nationale schaatsdag bij de opening van het schaatsseizoen, waarop er bij diverse schaatsbanen clinics voor jong en oud worden georganiseerd.

“Daarnaast kunnen (groot)ouders hun (klein)kinderen wanneer zij 6 jaar oud worden bij Unox een schaatsbox aanvragen om de allereerste keer op het ijs onvergetelijk te maken”, aldus Liane Lens, Marketing Manager bij Unox. “Naast deze ideeën werken we samen met de Sven Kramer Academy aan nog veel meer plannen waarmee we ons inzetten om het geluk van de Nederlandse schaatscultuur te behouden.”


* Over het onderzoek
Dit onderzoek is uitgevoerd onder 819 Nederlanders met kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Het onderzoek is op 13 en 14 februari 2021 uitgevoerd door Kantar Public in opdracht van Unox en de Sven Kramer Academy.

 

Het laatste

Nieuws