Sven Kramer Academy nu ook actief in Tilburg en Twente

Heerenveen, 30 augustus 2022 – De Sven Kramer Academy (SKA) breidt uit en start komend schaatsseizoen ook in Tilburg en Twente (Enschede) om jong en oud het plezier van schaatsen te laten ervaren. Sven Kramer geeft op 1 oktober het startschot in Tilburg en op 8 oktober het startschot in Enschede.

 Na twee succesvolle jaren in Thialf, Heerenveen is dit voor de non-profit academie een grote stap in haar ambitie om door te groeien naar verschillende locaties door heel Nederland.

Ieder kind voor 12e levensjaar op de schaats

Door de milde winters wordt natuurijs helaas steeds schaarser en niet ieder kind leert hierdoor schaatsen.  Via schaatslessen wil de Sven Kramer Academy jeugd en volwassenen stimuleren om meer te bewegen en daarmee mede een bijdrage leveren aan de toekomst van de Nederlandse schaatssport. Sven’s ultieme droom is dat ieder kind voor zijn of haar 12e jaar minimaal één keer het plezier van schaatsen heeft ervaren.

“Ik heb heel veel te danken aan de schaatssport en wil met dit initiatief graag iets teruggeven. In de Academy stel ik mijn kennis, ervaring en netwerk beschikbaar om vooral ook de jeugd de komende jaren te stimuleren en motiveren om te gaan schaatsen.”, aldus Sven Kramer.

Samenwerking

Voormalig profschaatser en directeur van de Sven Kramer Academy, Douwe de Vries: “We kijken met veel trots naar deze uitbreiding. Door de Sven Kramer Academy te koppelen aan de geweldige organisaties in Tilburg en Twente zorgen we ervoor dat we meer kinderen en volwassenen in Nederland op het ijs krijgen en ze het schaatsplezier ervaren.

Sven Kramer Academy Tilburg op de Ireen Wüst IJsbaan, hoe mooi is dat! De twee grootste schaatsiconen van de afgelopen twee decennia als boegbeelden op de baan als stimulans voor de nieuwe generatie in het zuiden van het land. We zijn blij dat gemeente Tilburg de Sven Kramer Academy omarmt. In hun huidige lesaanbod zijn ze al erg ver met een mooi multidisciplinair schaatsprogramma. In samenwerking met John van Heeswijk, manager van de Ireen Wüst IJsbaan, ligt er een mooi plan klaar om dit samen verder te professionaliseren.

Onze samenwerking met IJsbaan Twente en oud-schaatscollega Gianni Romme (Manager IJsbaan Twente) is ook fantastisch. Net als Sven en de academie wil Gianni ervoor vechten dat schaatsen in ons DNA blijft. Met deze gedachte wordt de samenwerking vormgegeven. We gaan ervoor zorgen dat er nog meer kinderen en volwassenen in het oosten van het land gaan schaatsen en daarmee leveren we mede een bijdrage aan de toekomst van de Nederlands schaatssport.”

Kick-off SKA Tilburg en SKA Twente

Op zaterdag 1 oktober om 09:00 uur vindt de kick-off in Tilburg plaats op de Ireen Wüst IJsbaan, een week later op zaterdag 8 oktober om 11:30u gevolgd door de kick-off in Enschede op de IJsbaan Twente. Op beide openingen is Sven Kramer aanwezig om de start van SKA Tilburg en SKA Twente in te luiden.

 

Het laatste

Nieuws