Musical De Tocht 🎤

SAMEN NAAR DE EINDSTREEP

Sinds de winter van seizoen ’22 – ’23 zijn de acteurs van musical De Tocht bij ons “in opleiding” om een goede basisvaardigheid schaatsen onder de knie te krijgen o.l.v. onze ‘Hoofd Trainer’ Michel Wezenberg. Zijn ze straks tijdens de premiére op 1 oktober 2023 klaar om “De Tocht” uit te rijden? 

Trainers SKA beoordelen schaatsauditanten

Schaatsers uit heel Nederland deden in de Elfstedenhal auditie als schaatsfigurant. Ruim vijfhonderdzestig auditanten lieten zich van hun beste kant zien en het plezier spatte er vanaf. Remmen, slalommen, overstappen… Elke skill werd getest zodat de trainers van de Sven Kramer Academy konden bepalen wie wel of niet genoeg in huis heeft om ‘De Tocht’ te kunnen rijden. In elke voorstelling spelen dertig figuranten straks een heldenrol.

Cast schaatst Elfstedentocht voor Spieren voor Spieren 

Op 26 maart reed de cast samen met meer dan 500 andere schaatsers uit heel Nederland één of meerdere etappes van de Elfstedentocht in de Elfstedenhal in Leeuwarden voor Spieren voor Spieren, waar ook de Sven Kramer Academy betrokken bij was. Hoofdrolspeler Wolter reed zelfs de volledige 200 Elfsteden kilometers uit en finishte na 8 uren schaatsen op de ‘Bonkevaart’ in de Elfstedenhal. In totaal is er 26.363 euro opgehaald voor Spieren voor Spieren. 

Eerste schaatstraining cast (0-meting)

De acteurs van Spektakelmusical De Tocht deden bij ons een zogenaamde ‘0-meting’ op het ijs. Wat is hun huidige schaatsniveau? Hoe bewegen ze over het ijs? Hoe fit zijn ze? Vanuit hier wordt er een passend trainingsschema gemaakt waarmee we de acteurs klaarstomen voor de première. 

Douwe geeft schaatstips aan hoofdrolspeler Wolter

Douwe de Vries, directeur van de Sven Kramer Academy, geeft schaatstips over het schaatsen van de Weisensee aan hoofdrolspeler Wolter Weulink en acteur Nino de Ruiter. Hoe ga je met extreme (weers)omstandigheden om? Hoe bereid je je mentaal voor op De Tocht? 

Het laatste

Nieuws