Sven Kramer opent de SKA Groningen

Zaterdagochtend 28 oktober werd het officiële ‘SKA lintje’ doorgeknipt door Sven Kramer tijdens de ‘Kick-off Sven Kramer Academy Groningen’ op IJsbaan Kardinge. De jeugdschaatsers van de gewesten KNSB Groningen/Drenthe schaatsen vanaf nu officieel bij de Sven Kramer Academy Groningen.

Vanaf 28 oktober start de Sven Kramer Academy in Groningen. De schaatsacademie biedt lessen aan voor jeugdschaatsers van de gewesten KNSB Groningen/Drenthe op IJsbaan Kardinge.

Sven Kramer, Douwe de Vries (directeur Sven Kramer Academy) en Marianne Timmer (oud-olympisch kampioene) startte de kick-off met een leuke introductie op het ijs.

De kinderen van de SKA Groningen verzamelden zich bij de 500 meter startstreep, waarna het officiële ‘SKA lintje’ werd gespannen en werd doorgeknipt door Sven Kramer. Met Marianne Timmer op kop, boegbeeld van IJsbaan Kardinge, werd het eerste rondje van de Sven Kramer Academy Groningen geschaatst!

“IJsbaan nummer 4 alweer waar we met onze academy starten. Fantastisch! Bewegen, sporten, in aanraking komen met het ijs, daar gaat het om. Het belangrijkste is dat de kinderen plezier hebben, zodat ze de volgende keer weer terugkomen!” aldus Sven Kramer.

Hein Schepers: ‘’Als Technische Commissie Jeugdschaatsen van de KNSB-gewesten Drenthe en Groningen, zijn wij zeer blij om te gaan samenwerken met de Sven Kramer Academy. De combinatie van ons team van enthousiaste jeugdschaatsleiders en de naamsbekendheid, slagkracht en organisatie van de Sven Kramer Academy zorgt ervoor dat wij nog meer Drentse en Groningse jeugd kennis kunnen laten maken met onze prachtige schaatssport, om misschien wel de toekomstige opvolger van Sven te ontdekken.’’

Schaatslessen
Sven Kramer Academy Groningen verzorgt tijdens het schaatsseizoen schaatslessen i.s.m. Gewest Drenthe/Groningen voor jeugd op de IJsbaan Kardinge. Tijdens de schaatslessen voor kinderen komen de schaatssporten op verschillende niveaus aan bod. Wil jouw kind ook het plezier van schaatsen ervaren? Schrijf je kind dan nu in voor een schaatsles bij de Sven Kramer Academy Groningen! Ga naar: www.svenkrameracademy.nl/groningen

Het laatste

Nieuws