Schoolkinderen ervaren schaatsplezier in het pittoreske Middelburg

Middelburg – Op dinsdag 9 januari 2024 werden op de schaatsbaan in Middelburg de Nederlandse Jeugdschaatsdagen gehouden. Dit maatschappelijke project richt zich op basisscholen waar het niet vanzelfsprekend is dat kinderen in aanraking komen met schaatsen. Dus organiseren de Sven Kramer Academy, Unox en Jumbo Supermarkten deze winter elf schaatsdagen, waaronder in Middelburg, om nooit te vergeten.

Niet ieder kind krijgt schaatsen met de paplepel ingegoten. Tijdens de Jeugdschaatsdagen – het grootste maatschappelijk schaatsproject van Nederland – krijgen 10.000 basisschoolkinderen kosteloos een volledig verzorgde schaatsdag aangeboden. Hiermee dragen de organisatoren bij aan hun missie om ieder kind voor hun 12de één keer het plezier van schaatsen te laten ervaren.

450 kinderen uit Middelburg op het ijs
Basisschoolleerlingen van o.a. de basisscholen ABS Middelburg, De Bergpadschool, De Wissel, Archipelschool Magistraal, Theo Thijssenschool en de Nehelanni beleven in aanwezigheid van de Sven Kramer Academy volop schaatsplezier.

De eerste keer op de schaats vergeet je nooit
De 37-jarige Sven Kramer (4 keer olympisch kampioen, 9 keer wereldkampioen en 10 keer Europees kampioen): “De eerste keer op de schaats vergeet je nooit. Geweldig dat we samen met onze partners en de ondersteuning van de KNSB zo’n mooi maatschappelijk project mogen neerzetten. Hiermee maken we écht impact! We zijn ervan overtuigd dat dit soort initiatieven nodig zijn om het schaatsen in Nederland voor toekomstige generaties veilig te stellen.”  

Volgende data en locaties Nederlandse Jeugdschaatsdagen winter ’23 – ’24

11-01-2024: Dordrecht, Schaatsbaan Dordrecht
23-01-2024: Utrecht, De Vechtsebanen
01-02-2024: Breda, Kunstijsbaan Breda
15-02-2024: Alkmaar, De Meent
27-02-2024: Enschede, IJsbaan Twente
07-03-2024: Tilburg, Ireen Wüst IJsbaan

Het laatste

Nieuws