Nederlandse Jeugdschaatsdagen in Dordrecht met schaatsster Merel Conijn groot succes!

Dordrecht – Op donderdag 11 januari 2024 werden op de schaatsbaan in Dordrecht de Nederlandse Jeugdschaatsdagen gehouden. Dit maatschappelijke project richt zich op basisscholen waar het niet vanzelfsprekend is dat kinderen in aanraking komen met schaatsen. Dus organiseren de Sven Kramer Academy, Unox en Jumbo Supermarkten deze winter elf schaatsdagen, waaronder in Dordrecht, om nooit te vergeten.

Niet ieder kind krijgt schaatsen met de paplepel ingegoten. Tijdens de Jeugdschaatsdagen – het grootste maatschappelijk schaatsproject van Nederland – krijgen 10.000 basisschoolkinderen kosteloos een volledig verzorgde schaatsdag aangeboden. Hiermee dragen de organisatoren bij aan hun missie om ieder kind voor hun 12de één keer het plezier van schaatsen te laten ervaren.

800 kinderen uit Dordrecht op het ijs
Basisschoolleerlingen van onder andere basisschool IKC De Meander, Kiem, OBS de Twee Wieken, Statenschool, IKC Eden en de Leonardoschool beleefden in aanwezigheid van de Sven Kramer Academy en topschaatsster van team Jumbo-Visma Merel Conijn volop schaatsplezier.

Ondernemer Jeroen Lemkes van Jumbo Foodmarkt Dordrecht.“Als winkel staan we midden in de samenleving. Wij ondersteunen dit sportieve project dan ook met veel plezier. Met onze maatschappelijke rol en betrokkenheid in de buurt weten we hoe belangrijk dit soort kansen zijn voor kinderen. Ik vind het dan ook fantastisch om hier samen met mijn winkelteam aan bij te kunnen dragen.

Traditie
’Vroeger’ was het heel normaal: eerst leerde je fietsen en dan, als je een jaar of 7 was, bond je voor de eerste keer de schaatsen onder. Toch gebeurt dat steeds minder. “Ieder kind verdient het plezier van het schaatsen te ervaren en helaas is dat niet meer zo. Door het uitblijven van de strenge winters, maar ook naar de schaatsbaan gaan, is niet in elk gezin vanzelfsprekend. Met de Jeugdschaatsdagen geven we juist díe kinderen de kans om ook het winterse plezier op het ijs te beleven”, zegt Jan van den Berg, hoofd sponsoring en partnerships bij Unox . “De Sven Kramer Academy zet zich in om ieder kind onder de 12 jaar die ervaring te geven en dat kunnen wij als (hoofdsponsor van de) winterliefhebber(s) natuurlijk alleen maar een warm hart toe dragen. En na het schaatsen verdient iedereen natuurlijk ook een lekkere, warme kop soep.”

Volgende data en locaties Nederlandse Jeugdschaatsdagen winter ’23 – ’24

23-01-2023: Utrecht, De Vechtsebanen
01-02-2024: Breda, Kunstijsbaan Breda
15-02-2024: Alkmaar, De Meent
27-02-2024: Enschede, IJsbaan Twente
07-03-2024: Tilburg, Ireen Wüst IJsbaan

Het laatste

Nieuws