10.103 kinderen hebben het schaatsplezier dit jaar ervaren bij de Nederlandse Jeugdschaatsdagen!

Tilburg – Op woensdag 6 maart is tijdens de Nederlandse Jeugdschaatsdagen in Tilburg onthuld hoeveel basisschoolkinderen het schaatsplezier dit seizoen hebben ervaren. Maar liefst 10.103 kinderen hebben kennis gemaakt met het schaatsen op één van de elf locaties waar de Nederlandse Jeugdschaatsdagen georganiseerd zijn. De nadruk lag hierbij op basisscholen in buurten waar het niet vanzelfsprekend is dat kinderen leren schaatsen.   

1300 kinderen uit Tilburg op het ijs
Gisteren en vandaag schaatsten er in totaal 1300 kinderen op het ijs van de Ireen Wüst IJsbaan. Gisteren kregen zij hierbij gezelschap van Sven Kramer zelf en ook topschaatser Kai Verbij van Team Jumbo-Visma was aanwezig. Samen onthulde zij hoeveel kinderen deze winter mee hebben gedaan aan de Nederlandse Jeugdschaatsdagen.

Groot succes
Sven Kramer: ‘’Nu natuurijs steeds schaarser is, krijgen steeds minder kinderen de kans om in aanraking te komen met schaatsen. Met dit project proberen we juist de doelgroep te bereiken voor wie het niet vanzelfsprekend is om naar de ijsbaan te gaan. Daarnaast hopen we dat dit project ook weer een stimulans is om kinderen in beweging te krijgen. Dat we na één jaar al zoveel kinderen bereiken is echt super!’’

Het grootste maatschappelijke schaatsproject, de Nederlandse Jeugdschaatsdagen, werd in Rotterdam feestelijk geopend op 30 november 2023. De Sven Kramer Academy kijkt terug op een fantastische eerste jaar. Unox en Jumbo zijn eveneens verheugd over hun betrokkenheid bij dit project. ‘’Het was een geweldig eerste jaar als partners van de Nederlandse Jeugdschaatsdagen. We zijn blij dat we hebben kunnen bijdragen aan het plezier van deze kinderen,’’ aldus Jan van den Berg (Unox) en Rogier Riemersma (Jumbo Supermarkten).

De Sven Kramer Academy staat te popelen om volgend jaar, samen met partners Unox en Jumbo het project verder uit te breiden en nog meer kinderen een schaatskans te geven. Heeft je school interesse om mee te doen? Mail dan naar nynke@svenkrameracademy.nl.

Het laatste

Nieuws