Sven Kramer Academy vanaf komende winter ook actief in Zoetermeer

De Sven Kramer Academy zal vanaf komend seizoen op zes locaties actief zijn. Vanaf oktober kan er namelijk ook geschaatst worden bij de Sven Kramer Academy in Zoetermeer. Het startschot hiervoor zal gegeven worden op 24 september op de ijsbaan van SilverDome.

Na de succesvolle uitbreiding van vorig seizoen, is de Sven Kramer Academy blij te kunnen melden dat zij komend schaatsseizoen uitbreiden met SKA Zoetermeer om nog meer jeugd het schaatsplezier te laten ervaren.

Ieder kind voor 12e levensjaar op de schaats

Door de milde winters wordt natuurijs helaas steeds schaarser en niet ieder kind leert hierdoor schaatsen. De Sven Kramer Academy wil via schaatslessen jeugd en volwassenen stimuleren om meer te bewegen en daarmee mede een bijdrage leveren aan de toekomst van de Nederlandse schaatssport. Sven’s ultieme droom is dat ieder kind voor zijn of haar 12e jaar minimaal één keer het plezier van schaatsen heeft ervaren. “Ik heb veel te danken aan de schaatssport en wil met dit initiatief graag iets teruggeven. In de Academy wil ik mijn kennis, ervaring en netwerk beschikbaar stellen om vooral ook de jeugd de komende jaren te stimuleren en motiveren om te gaan schaatsen.”, aldus Sven Kramer.

Samenwerking

Voormalig profschaatser en directeur van de Sven Kramer Academy, Douwe de Vries: “Locatie nummer 6; de eerste in het westen van het land! Dichtbevolkt gebied waar veel kinderen wonen die nog nooit in aanraking met schaatsen zijn gekomen. Fantastisch dat wij met de academy nu ook in dit deel van het land kunnen starten met het schaatsplezier overbrengen op de jeugd!”

Laurens van der Windt, SilverDome Zoetermeer: “Wij kijken uit naar een mooie samenwerking met SKA. Een partnerschap dat verder gaat dan alleen het verzorgen van de schaatslessen, want ook maatschappelijk trekken we gezamenlijk op en delen we dezelfde droom om iedereen in Zoetermeer minimaal één keer het plezier van het schaatsen te laten ervaren in SilverDome.” 

“Het schoolschaatsprogramma is hier een mooi voorbeeld van, om de jeugd de beginselen van het schaatsen te leren en zo hopelijk door te stromen naar een van de mooie ijssporten, die in SilverDome te beleven zijn.”

Schaatslessen
Sven Kramer Academy Zoetermeer start begin oktober met nieuwe schaatslessen voor kinderen. Er zijn verschillende niveaus. Gedurende het seizoen zijn er twee cursusperioden van 10 lessen, de eerste lesreeks start in de week van 7 oktober 2024 en de tweede lesreeks start in de week van 13 januari 2025. Op 8 oktober wordt er een proefles aangeboden.

Ook (beter) leren schaatsen? Ga naar: www.svenkrameracademy.nl/zoetermeer 


Kick-off SKA Zoetermeer
Op dinsdagochtend 24 september om 11:15u vindt de kick-off in Zoetermeer plaats op de SilverDome, waar Sven Kramer het officiële startschot zal geven.

Het laatste

Nieuws