Essent nieuwe maatschappelijk partner van de Sven Kramer Academy

Essent keert na ruim 10 jaar terug in het schaatsen. Naast het partnership met de Sven Kramer Academy zijn ze vanaf 1 oktober ook de hoofdsponsor van de schaatsploeg van Jac Orie en Sven Kramer en partner Team Duurzaam IJs van de KNSB.

Het energiebedrijf Essent verbindt zich ten minste drie jaar aan de Sven Kramer Academy en draagt hiermee bij aan de maatschappelijke ambitie om kinderen het plezier van het schaatsen te laten ervaren.

De ambitie van Sven en zijn academy is duidelijk: “Ieder kind in Nederland op het ijs”. Komend seizoen wordt er gestart met zeven locaties waarvan nu ook twee in het dichtbevolkte westen van het land. Door het partnership met Essent kan de Sven Kramer Academy weer een mooie stap zetten in haar ambitie om door te groeien met hun toonaangevende projecten en events door heel Nederland. 

“Essent wil samen met de Sven Kramer Academy (schaats)dromen waarmaken en mensen in contact brengen met de schaatssport door op verschillende locaties de schaatssport dichtbij te brengen, (school)schaatsaanbod te ontwikkelen en events te organiseren. Wij ondersteunen de droom van Sven en zijn academy, waarbij wij helpen om het mogelijk te maken dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met schaatsen.”, aldus Thijs van Rossum, Commercieel Directeur bij Essent.

Douwe de Vries, directeur Sven Kramer Academy: “Geweldig dat Essent naast de topsport ook de breedtesport een impuls geeft door onze non-profitorganisatie te ondersteunen. Net zoals Essent er voor iedereen is, zijn wij dat ook. Samen gaan we voor onze missie dat ieder kind voor zijn of haar 13e jaar minimaal één keer het plezier van schaatsen heeft ervaren. Hierdoor blijven we de instroom naar de schaatsverenigingen stimuleren, wat zorgt voor een breed aanbod van nieuwe schaatsliefhebbers.”

Het laatste

Nieuws