Unox schaatsdagen

De Sven Kramer Academy organiseert samen met Unox Schaatsdagen voor iedereen in Nederland. Op deze pagina vind je informatie over die dagen.  

In seizoen ’22 – ’23 zijn de schaatsdagen georganiseerd op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg en op IJsbaan Twente, Enschede. Voor seizoen ’23 – ’24 hopen de Sven Kramer Academy en Unox op meer banen los te kunnen met de ‘Schaatsdag voor iedereen’. Hiermee hopen zij nog meer kinderen voor hun 12e in ieder geval één keer het plezier op schaatsen te laten ervaren. 

Vragen over deze schaatsdag? Vind je antwoord terug hieronder op de ‘veelgestelde vragen’. 

Veelgestelde vragen

De schaatsdag wordt in Twente georganiseerd door de IJsbaan Twente en in Tilburg door de Ireen Wüst IJsbaan samen met de Sven Kramer Academy en haar partner Unox. Sinds de start van deze winter worden de schaatslessen op onze ijsbaan verzorgd door de schaatsschool van Sven Kramer.

Door de milde winters wordt natuurijs steeds schaarser en niet ieder kind leert hierdoor schaatsen. Het ultieme doel is dat ieder kind voor zijn of haar 12e een keer het plezier van schaatsen heeft ervaren.

Deelname is kosteloos voor scholen en leerlingen. De kosten worden gedragen door winter- en schaatsfan Unox.

Ja, graag. Als uw kind beschikt over eigen schaatsen (type maakt niet uit) kan hij/zij deze meenemen. Dat geldt ook voor een helm (schaatshelm, fietshelm of skihelm).

Jazeker. Voor kinderen die geen eigen schaatsen hebben kunnen kosteloos schaatsen worden geleend. Dat geldt ook voor een helm.

Ja. Het dragen van een helm wordt door ons verplicht.

Ja. Het dragen van handschoenen of wanten wordt door ons verplicht.

Op de ijsbaan is het vaak kouder dan buiten. Zorg dat uw kind makkelijk zittende en warme kleding draagt. Een muts is niet nodig aangezien er een helm gedragen wordt.

Nee. Ons doel is om zoveel mogelijk kinderen te laten schaatsen, juist ook kinderen zonder schaatservaring.

Nee. Het programma vindt plaats onder schooltijd.

Wij zorgen voor een gevarieerd programma op het ijs. Uitgangspunt is het maken van plezier. Kinderen kunnen zelf kiezen wanneer ze welk onderdeel doen. Op de 30×60 meter ijsbaan vindt de Elfsteden-battle plaats: een modern schaatsspel waarbij deelnemers een parcours moeten afleggen en onderweg hun QR code laten scannen om opgenomen te worden in klassementen (individueel en per groep) Op de 400 meter baan zijn SKA trainers aanwezig die de leerlingen helpen bij het schaatsen van rondjes en tips & trucs zullen geven. Op de 400 meter baan is ook vrij schaatsen mogelijk

Het programma op ijs duurt ongeveer 1 uur. Kinderen kunnen zelf bepalen even wat rust in te bouwen.

Het vervoer van de kinderen naar de ijsbaan is door de school georganiseerd. Vragen hierover kunt u aan de school stellen.

Het adres van IJsbaan Twente is Colosseum 90, Enschede. Het adres van de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg is Curlingstraat 15, Tilburg.

De leerkracht is aanwezig om zijn/haar groep te begeleiden en helpen. Die rol hebben ook de begeleidende ouders. Denk aan hulp bij het aantrekken van de schaatsen, het bewaken van de tijd of vertellen waar de toiletten zijn. Begeleiders kunnen ook zelf het ijs op.

Ja. Medewerkers van de ijsbaan hebben een BHV diploma. Deelname aan de schaatsdag is op eigen risico 

Ja. Wij zorgen voor ranja en twee soorten soep (erwtensoep en vegetarische tomatensoep). Voor docenten en ouders is er koffie en thee.

Ja. Maar let wel, eten op het ijs is niet toegestaan.

Ja. Er zullen beelden worden gemaakt die door de Sven Kramer Academy online kunnen worden geplaatst. Tevens wordt een zgn. after-movie met de scholen gedeeld. Wil je niet dat je kind op de foto/film gezet wordt? Geef dit bij binnenkomst bij de ingang direct aan bij de organisatie. Indien een klas of kind kenbaar maakt niet in beeld te willen, dan krijgt het een hesje aan.

Sven zal zelf op een aantal momenten ook aanwezig zijn (dus niet bij alle groepen).

Mogelijk is media aanwezig om verslag te doen van de dag.

De schaatslessen op de IJsbaan Twente en de Ireen Wüst IJsbaan Tilburg worden georganiseerd door de Sven Kramer Academy.