SCHOOLSCHAATSEN TWENTE

Ontdek met je klas het schaatsplezier

Door de milde winters wordt natuurijs steeds schaarser en niet ieder kind leert hierdoor schaatsen. Ons ultieme doel is dat ieder kind voor zijn of haar 12e een keer het plezier van schaatsen heeft ervaren. Geheel passend bij deze filosofie biedt de Sven Kramer Academy ook het schoolschaatsen aan voor schoolkinderen uit de groepen 3 t/m 8.

Add Your Heading Text Here

Kom ook met je klas schoolschaatsen bij de SKA Twente!

Schoolschaatsen bij de Sven Kramer Academy
Wij bieden scholen van groep 3 t/m 8 graag een leuk lespakket aan van vier lessen waarin o.a. de basistechniek langebaan aan de orde komt, de beginselen van ijshockey wordt behandeld, kennisgemaakt wordt met kunstschaatsen en er ook een ‘mini-Elfstedentocht’ wordt verreden!

Kies je startweek
Voor de kerstvakantie is het mogelijk om te starten met het lespakket in week 44, 48. Na de kerstvakantie is dit mogelijk in week 2 en 6. 

Periodes schoolschaatsen komend seizoen:
Periode 1: week 44, 45, 46 en 47
Periode 2: week 48, 49, 50 en 51
Periode 3: week 2, 3, 4, en 5 
Periode 4: week 6, 7, 9, en 10 

Kies je dag en tijdstip
Schoolschaatslessen worden gegeven op deze dagen en tijdstippen:
Maandag: 09:00 – 10:00
Dinsdag: 09:00 – 10:00
Donderdag: 09:00 – 10:00

Wat zijn de kosten?
Een periode van 4 lessen á 60 minuten per deelnemer (incl. materiaalhuur): €20,00*

Belangrijk om te weten:
• Het schoolschaatsprogramma vindt plaats op de IJsbaan Twente op de 30×60-meterbaan .
• Het dragen van een helm en handschoenen is voor iedereen verplicht. Het is niet alleen tegen de kou, maar vooral ook voor de veiligheid.
• Het huren van schaatsen is mogelijk en is gratis.
• Er kunnen in totaal max. 60 leerlingen worden opgegeven voor 1 uur schoolschaatsen.
• Als je je school/klas opgeeft met minder dan 40 leerlingen, dan is het mogelijk dat er nog klas van een andere school op hetzelfde uur de schaatsles krijgt.
• Zitten er kinderen in de klas uit minderbedeelde economische wijken die leven van een bestaansminimum? Dan komen zij in aanmerking voor een gratis schoolschaatspakket, mogelijk gemaakt door onze partner IT4Kids.

Vol = Vol
Bekijk hier de beschikbaarheid voor het schoolschaatsen.

 

*Onderbouwing kosten
Schaatsen is cultureel erfgoed, maar schaatsen brengt ook veel kosten met zich mee. Denk aan ijshuur, trainers, EHBO, helmen en huur van de schaatsen. Omdat wij zoveel mogelijk schoolkinderen in aanraking willen laten komen met de schaatssport, houden wij de kosten voor de scholen zo laag mogelijk. Mede dankzij de steun van de Gemeente Enschede en onze SKA schoolschaatspartner stichting IT4Kids kunnen wij dit programma aanbieden voor €20,- per kind.

Na inschrijving ontvang je twee weken voor de startdatum een bevestigingsmail met daarin alle belangrijke en praktische informatie over het schoolschaatsen.