Frame Schaatsen

Schaatslessen Frame Schaatsen 

Om ook kinderen met een fysieke beperking de mogelijkheid te geven om te kunnen schaatsen, zijn wij in samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind het Frame Schaatsen gestart. Voor het Frame Schaatsen is een speciaal schaatsframe ontwikkeld. Dit schaatsframe lijkt op een runningframe, wat gebruikt wordt bij Frame Running, maar op de plek van de wielen zitten ijzers. Dankzij het schaatsframe met zitje kunnen de kinderen gemakkelijk zitten. Door af te zetten met hun voeten, waar spikes onder zitten, maken ze vaart. Dankzij het schaatsframe kunnen ook kinderen met een motorische beperking, beperkte energie of minder goede balans schaatsen en het échte schaatsgevoel ervaren zonder te vallen of erg vermoeid te raken.

Het Frame Schaatsen wordt tot nu toe als schaatsles alleen gegeven bij SKA Heerenveen in Thialf. De lessen worden gegeven tijdens de reguliere schaatslessen. Op deze manier kunnen kinderen met een fysieke beperking samen sporten met hun leeftijdsgenoten. De lessen in Thialf worden op de volgende momenten aangeboden:

  • Donderdag 17:15 - 18:15 uur
  • Zondag 9:45 - 10:45 uur

Voor seizoen 2023 - 2024 zijn de lesdagen nog niet vastgelegd.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuwe seizoen voor het Frame Schaatsen? Meld je dan aan via deze link. 

Huren schaatsframe

Kennis maken met het Frame Schaatsen? Tijdens de publieksuren van Thialf is het mogelijk om een schaatsframe te huren. Het huren van een frame kost €7,50 per uur. Geschikt vanaf ongeveer 6 jaar (minimale lichaamslengte = 140 cm) , ook geschikt voor volwassenen. We hebben drie verschillende maten frames:

  • S (max. lichaamslengte = 140 cm)
  • M (max. lichaamslengte = 160 cm)
  • L (max. lichaamslengte = 185 cm).

De schaatsframes kunnen gebruikt worden op de 30*30 baan of de 333m baan. De Frames blijven dus op het middenterrein van Thialf. Bekijk hier de mogelijkheden van de publieksuren van Thialf.

Een schaatsframe huren? Mail naar info@svenkrameracademy.nl 

Samen Schaatsen Elfstedentoer

Deze winter hebben we samen met Stichting het Gehandicapte Kind de 'Samen Schaatsen Elfstedentour' georganiseerd. Tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar kennis maken met het Frame Schaatsen en ervaren dat samen schaatsen superleuk is! Op 14 locaties in het land hebben we gratis schaatsclinics gegeven, die verzorgd zijn door onze ervaren instructeurs. De aftrap van de Elfstedentoer was op 10 december op de ijsbaan van het Museumplein in Amsterdam. Meer info over dit toffe project vind je via deze link!