Sven Kramer Academy trapt de Nederlandse Jeugdschaatsdagen af op 30 november

Alle kinderen in Nederland zouden vóór hun 12e minstens één keer met plezier op de schaatsen moeten hebben gestaan. Dat is de gezamenlijke missie van de Sven Kramer Academy, Unox en Jumbo en dus organiseren zij deze winter de Jeugdschaatsdagen. Het wordt het grootste maatschappelijke schaatsproject, dat zich focust op basisscholen in buurten waar het niet vanzelfsprekend is dat kinderen leren schaatsen. Nederland is van oudsher een echt schaatsland. Maar door de warmere winters is het minder vaak mogelijk om op echt natuurijs te schaatsen. En naar de schaatsbaan gaan is niet voor ieder gezin betaalbaar, waardoor steeds minder kinderen in aanraking komen met de schaatssport. Daarom krijgen in de komende maanden 10 duizend basisschoolkinderen op 11 schaatsbanen in het hele land een volledig verzorgde schaatsdag aangeboden tijdens de Nederlandse Jeugdschaatsdagen.

De officiële aftrap van dit megaproject vindt plaats op donderdag 30 november op de schaatsbaan in Rotterdam. Sven Kramer (4 keer olympisch kampioen, 9 keer wereldkampioen en 10 keer Europees kampioen) is aanwezig om de eerste 800 basisschoolleerlingen uit Rotterdam te zien schitteren op het ijs, samen met DaiDai Ntab van team Jumbo-Visma.

Wil je meemaken hoe honderden kinderen (voor het eerst) het plezier van schaatsen ervaren? Dan ben je op 30 november 10.45 uur van harte welkom op Schaatsbaan Rotterdam. Sven Kramer zal dan officieel de Nederlandse Jeugdschaatsdagen openen.


Tijdschema

11:00 uur: Start officiële aftrap met o.a. Sven Kramer op de Funbaan
11:10 uur: Fotomoment op het ijs met o.a. alle kinderen en Sven Kramer
11:15 – 11:30 uur: Kinderen schaatsen met o.a. Sven Kramer en DaiDai Ntab van Team Jumbo-Visma (gelegenheid tot foto’s en video-opname)

De Nederlandse Jeugdschaatsdagen worden georganiseerd door de Sven Kramer Academy i.s.m. Unox en Jumbo Supermarkten en wordt ondersteund door de KNSB.

Het laatste

Nieuws